Γιατί λέμε όχι στην κάρτα του πολίτη, στη φοροκάρτα και στο κινητό της 4ης Γενεάς  

 

Του Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη – Αρχιμανδρίτου Τρίκορφο Φωκίδος 15/10/2010

Το  Κράτος έρχεται τώρα να εφαρμόσει και τη Συνθήκη του Σένγκεν που οι  χριστιανοί με μεγαλειώδης συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στις μεγάλες  πόλεις Αθηνών και Θεσσαλονίκης είχαν καταδικάσει.Τι σημαίνει Συνθήκη του Σένγκεν  

Η  Συνθήκη αυτή δίνει εντολή στα κράτη μέλη της Ενωμένη Ευρώπης να  συλλέγει ηλεκτρονικά πληροφορίες για όλους τους πολίτες της Ε.Ε., και να  τις επεξεργάζεται. Αλλά η συλλογή αυτή και επεξεργασία πληροφοριών  γίνεται και για όσους εισέρχονται στις χώρες που ισχύει η Συνθήκη του  Σένγκεν. Η  συλλογή και επεξεργασία ηλεκτρονικών πληροφοριών μας είπαν ότι είναι  απαραίτητη, διότι δι᾽ αυτού του τρόπου μπορούν να προλάβουν κάποια  εγκληματική πράξη οποιουδήποτε τρομοκράτη η κοινού εγκληματία που  διώκεται από τον ποινικό κώδικα. Όταν  συλλέγεις πληροφορίες και τις επεξεργάζεσαι πράγματι έχεις το πορτραίτο  οποιουδήποτε ανθρώπου. Παραδείγματος χάριν σε μία κομμουνιστική χώρα  σίγουρα η εξουσία θα ήθελε να γνωρίζει ποιοί είναι οι δεξιοί η  ακροδεξιοί πολίτες της. Ομοίως μία χώρα με δεξιό πολίτευμα θα ήθελε να  γνωρίζει ποιοί είναι οι αριστεροί η οι αριστερίζοντες πολίτες της. Μία  αντιχριστιανική χώρα θα ήθελε να γνωρίζει ποιοί είναι οι χριστιανοί  πολίτες της. Με  το σύστημα Σένγκεν και την εφαρμογή πλέον της Συνθήκης αυτής, όλα τα  ανωτέρω είναι δυνατά. Πως γίνεται η εφαρμογή; Σας το εξηγούμε. Χρησιμοποιώντας  την φοροκάρτα, η οποία σε λίγο χρόνο θα ενσωματωθεί στην κάρτα του  πολίτη η οποία λειτουργεί με μικροτσίπ και είναι συνδεδεμένη με την  εφορία, δι᾽ αυτό δε χρειάζονται πλέον οι αποδείξεις, το Κράτος γνωρίζει  αυτοστιγμής α) από που ψώνισες, τι ψώνισες και πόσο έκαναν τα πράγματα  που πήρες β) αφού γνωρίζει από που ψώνισες, άρα γνωρίζει τον τόπο που  ευρίσκεσαι γ) είτε λοιπόν αγοράσεις μία εφημερίδα η ένα βιβλίο η φας σε  ένα εστιατόριο η βάλεις βενζίνη η ψωνίσεις από οποιοδήποτε μαγαζί, το  Κράτος σε εντοπίζει αμέσως και γνωρίζει που εκείνη τη στιγμή βρίσκεσαι.  Άρα διακριτικά και έξυπνα σε παρακολουθεί.    

  


Οι κίνδυνοι από την κάρτα του πολίτη

Το
  Κράτος αφού γνωρίζει όλα τα ανωτέρω, αν αγοράζεις δεξιές εφημερίδες η  αριστερές η κεντροαριστερές η χριστιανικά έντυπα αρχίζει να κατανοεί τα  πολιτικά και θρησκευτικά σου φρονήματα. Επίσης αγοράζοντας βιβλία τα  οποία είναι χριστιανικού η πολιτικού η άλλου περιεχομένου, καταλήγει στο  συμπέρασμα για τα πολιτικά η θρησκευτικά σου φρονήματα. Επίσης  η κάρτα του πολίτη θα είναι βιβλιάριο υγείας, που σημαίνει ότι το  Κράτος και ο κάθε ένας θα μπορεί χωρίς μεγάλη δυσκολία να διαπιστώνει  τις ασθένειες που έχει ο κάθε πολίτης. Με ποιό δικαίωμα το Κράτος να  γνωρίζει το τι ασθένειες έχω περάσει η έχω σήμερα; Ακόμη  η κάρτα του πολίτη θα είναι βιβλιάριο τραπέζης, που σημαίνει ότι το  Κράτος και ο κάθε ένας θα μπορεί χωρίς μεγάλη δυσκολία να γνωρίζει την  οικονομική μου κατάσταση. Οπότε αν χρωστώ στην εφορία η στο Κράτος,  χωρίς δυσκολία θα μπορούν με σχετική νομοθεσία να μου παίρνουν τα  χρήματά μου μέσα από την Τράπεζα αφού έχουν άμεση ενημέρωση και  πρόσβαση. Επιπλέον  η κάρτα του πολίτη θα είναι ποινικό μητρώο, που σημαίνει ότι θα είναι  γνωστές οποιεσδήποτε ποινές που μου έχουν επιβληθεί, στον κάθε ένα που  θα έχει πρόσβαση στην ηλεκτρονική μου κάρτα. Η  κάρτα του πολίτη θα είναι δίπλωμα και άδεια οδήγησης, διαβατήριο,  ταυτότητα, πιστοποιητικό γεννήσεως και γενικά θα περιέχει όλες τις  πληροφορίες γύρω από το πρόσωπό μου. Το  Κράτος και ο καθένας θα γνωρίζει ανά πάσα στιγμή εάν ταξιδεύω η που  ευρίσκομαι και τι καθημερινά κάνω. Όλα αυτά ονομάζονται στενή κρατική  παρακολούθηση του προσώπου μου.

  


Ινστιτούτο καταναλωτών (ΙΝΚΑ) - Όχι στην "Κάρτα του πολίτη",

Δευτέρα, 18 Οκτώβριος 2010 08:27

 

Ινστιτούτο καταναλωτών (ΙΝΚΑ)

- Όχι στην "Κάρτα του πολίτη"

  

 

"...Το ΙΝΚΑ θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο,

αλλά καλεί από τώρα τους πολίτες σε ετοιμότητα αν χρειαστεί,

για να μην παραλάβουν τέτοιες κάρτες,

με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα

και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου..."

 

ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

GENERAL CONSUMERS’ FEDERATION OF GREECE

Κέντρο Πληροφοριών:Γ. Σεπτεμβρίου 13 – Αθήνα 10432όρ. 5οςτηλ. 210 36.32.443 Fax. 210 36.33.976

Ανοιχτή Γραμμή: 11711 email: inkahttp://www.inka.gr 40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΙΝΚΑ ΔΤ 275/04.09.10

ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν  μας έφταναν η κατάργηση και μείωση των μισθών και των συντάξεων,  αυξήσεις φόρων, κατάργηση δικαιωμάτων και αυξήσεις στα είδη πρώτης  ανάγκης.

Σύμφωνα  με δημοσιεύματα από έγκριτες εφημερίδες, και από το Διαδίκτυο, η  κυβέρνηση προωθεί δύο μέτρα, συν τοις άλλοις πολυέξοδα για το κράτος:

1ο  Θέλει να αντικαταστήσει την Ταυτότητα την με «κάρτα πολίτη», που πολύ  σωστά έχει χαρακτηριστεί Κάρτα Φακελώματος του Πολίτη, η οποία μάλιστα  δεν έγινε δεκτή στην Αγγλία, λόγω μεγάλου και άσκοπου κόστους και των  αντιδράσεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Αυτή  η κάρτα προγραμματίζουν να ενημερώνεται με κάθε αλλαγή στην οικονομική  κατάσταση (ακίνητα, κινητές αξίες, λογαριασμοί, οφειλές), οικογενειακή  κατάσταση, κατάσταση υγείας (φάρμακα, εισαγωγές σε νοσοκομεία,  κληρονομικό ιστορικό), μετακινήσεις ταξίδια κτλ.

Όλα  τα προηγούμενα θα εμφανίζονται σε «ενιαία οθόνη». Αναφέρουν ότι ο ίδιος  κάτοχος «θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία του από το Διαδίκτυο» –  λες και δεν τα ξέρει. Θα έχει όμως και το κράτος πρόσβαση και μάλιστα  σε τομείς που μέχρι σήμερα δεν επιτρέπεται. Εννοείται ότι πρόσβαση θα  «αποκτήσουν» όλοι οι μεγάλοι προμηθευτές (πολυεθνικές, ασφαλιστικές,  τράπεζες, διαγνωστικά κέντρα, πολυκλινικές, ιδιωτικά γραφεία «εύρεσης  εργασίας», ενοικίασης εργαζομένων, εισπρακτικές …) και βέβαια οι χάκερς.

Είναι γνωστό ότι το διαδίκτυο είναι και θα είναι πάντα διάτρητο.

2ο  Θέλει να επιβάλλει υποχρεωτικά σε όλες τις συναλλαγές την «κάρτα των  συναλλαγών», που και αυτή έχει χαρακτηριστεί Χαφιές του Καταναλωτή, και  αυτή δεν έγινε δεκτή ούτε καν από τον αρμόδιο επίτροπο της φορολογίας  της ΕΕ.

Τη  δεύτερη κάρτα επιδιώκουν να την έχει συνέχεια ο καταναλωτής (από ποια  μέχρι ποια ηλικία άραγε;) για να καταγράφεται η κάθε συναλλαγή: το  προϊόν ή η υπηρεσία, ο χρόνος και η χρηματική της αξία. Είναι προφανές  ότι με αυτό τον τρόπο, και επειδή κάθε προϊόν διαθέτει μπαρ-κοντ –με μία  αναγωγή στα προϊόντα που αγοράζει - θα είναι γνωστά τα πάντα  ανεξαιρέτως, για τον πολίτη – καταναλωτή: Οι συνήθειές του, τα πιστεύω  του, η σεξουαλική του ζωή … η υγεία του κλπ.

Με  αυτές τις υποχρεωτικές κάρτες ουσιαστικά δρομολογούν να καταργηθεί το  Τραπεζικό Απόρρητο, το Ιατρικό Απόρρητο, και γενικά κάθε είδους απόρρητο  στην ιδιωτική ζωή, θα ενοποιηθούν όλοι οι αριθμοί (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, κτλ ) και  θα μετατραπεί ο πολίτης σε έναν ανθρωποαριθμό.

Το  ΙΝΚΑ δηλώνει κάθετα ότι δεν θα δεχτεί τον Μεγάλο Αδελφό, δεν έχει να  διαπραγματευτεί και να διαβουλευτεί την αξιοπρέπεια του πολίτη –  καταναλωτή και καταδικάζει απερίφραστα τα προτεινόμενα μέτρα.

Καλεί  όλες οργανώσεις πολιτών, τους συνδικαλιστικούς και τους επιστημονικούς  φορείς και όλα τα πολιτικά κόμματα για να μην περάσει το φακέλωμα.

Το  ΙΝΚΑ θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο, αλλά καλεί από τώρα τους  πολίτες σε ετοιμότητα αν χρειαστεί, για να μην παραλάβουν τέτοιες  κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων  του Ανθρώπου.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΥΠΟΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΦΤΩΧΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ.

ΥΓ:  Το Διαδίκτυο είναι χρήσιμο αλλού και όχι για φακέλωμα. Το ΙΝΚΑ έχει  υποδείξει και πώς θα καταπολεμηθεί η Γραφειοκρατία και πώς θα  εντοπιστούν οι φοροφυγάδες, που άλλωστε είναι γνωστοί. Τα επιχειρήματα  αυτά είναι κουκούλες προσχήματα.

 

Πηγή: http://orthodox-watch.blogspot.com/2010/10/blog-post_7853.html